הבית » שאלות נפוצות
כן. הוספת מרפסת למבנה קיים נחשבת כתוספת בניה לכל דבר, וככזאת נדרש להוציא היתר בניה. באפשרות חברתנו לבצע את תהליך התכנון, הגשה וליווי הנדרשים לשם הוצאת ההיתר.
נדרשת הסכמה של 75% מבעלי הדירות
כן. עד שנת 2008 לא אפשרו התקנות בחפיפה, ונדרש דירוג של המרפסות. כיום ניתן לבצע את המרפסות בחפיפה מלאה.
ישנן מספר שיטות בהן ניתן לעגן את המרפסת למבנה. השיטה המדויקת נקבעת ע”י הקונסטרוקטור לאחר בחינת המבנה. בד”כ נעשה שימוש באחת או יותר מהשיטות:
המרפסת מתוכננת ע”פ התקן הישראלי לבניה לעומס שימושי של 350 ק”ג/מ”ר. לדוגמא, מרפסת של 12 מ”ר מתוכננת לשאת משקל של 4,200 ק”ג (מעל 50 איש). כמובן שהתכנון לוקח בחשבון מקדמי בטחון, כך שהעומס באפשרי בפועל גדול בהרבה.
לאחר גמר העבודה, נצבעת הקונסטרוקציה והמעקה במערכת צבע תעשייתית. המערכת מותאמת לפלדה מגולוונת וכוללת:
לאחר גמר העבודה, נצבעת הקונסטרוקציה והמעקה במערכת צבע תעשייתית. המערכת מותאמת לפלדה מגולוונת וכוללת:
פלדה הינה חומר הנוטה להתחמצנות (החלדה) הפוגעת הן במראה החיצוני והן בחוזקו כאשר החלודה חודרת לעומק החומר.
על מנת לשמר את המראה והחוזק המקוריים של מבנה הפלדה והמעקות, יש צורך לבצע תהליך גלוון. בבסיסו, תהליך הגלוון מצפה את הפלדה בשכבת אבץ מגינה אשר אינה רגישה לחמצן אשר באוויר.את תהליך הגלוון אפשר לבצע בשתי דרכים:
האחת – גלוון חם והשנייה – גלוון קר.להלן ההבדלים העיקריים בין סוגי הגלוון:
עובי הציפוי שמתקבל על הפרופיל: בעוד בגלוון החם מתקבל עובי ציפוי של 80-100 מיקרון ויותר, בציפוי הקר מתקבל עובי ציפוי של 10-30 מיקרון.
חדירה וכושר ציפוי: בעוד בגלוון החם הפרופיל או המוצר המוגמר נטבל באמבט, והאבץ מגיע לכל פינה בפרופיל, הגלוון הקר נעשה באופן אלקטרוליטי. האבץ, במרבית המקרים, לא יגיע אל פינות נסתרות ובתוך הפרופיל עצמו . חומרים מיוחדים, שקיימים כתרסיס או כחומר נוזלי להברשה, פותחו לצורך זה והם משלימים את הגלוון הקר במקומות שאליהם לא הגיע האבץ. חומרים אלה משמשים גם לתיקוני פרופילים שנפגמו במהלך העבודה בשטח.
עיוותים והשפעות החום על הגלוון:
הגלוון החם נעשה בטמפרטורה של בין 70 ל- 600 מעלות צלזיוס. החום הרב עלול לגרום עיוותים בפרופילים דקי דופן או פחים שטוחים.
פני שטח הפרופיל: אחרי גלוון חם נוצרים על פני השטח של הפרופיל נטיפים של אבץ. את הנטיפים יש לשייף כדי להחליק את הפרופיל. תהליך זה גוזל זמן ומייקר את השימוש בגלוון חם. לעומת זאת, בגלוון קר מתקבל פרופיל בעל שטח פנים חלק יחסית שאינו דורש שיוף.
אין ספק כי הגלוון החם הוא איכותי יותר, בעיקר בגלל עובי הציפוי, אך הוא גם יקר יותר. בדרך כלל נהוג לגלוון בגלוון חם את הקונסטרוקציה של המרפסת, ואת המעקה לגלוון גלוון קר, וזאת בשל החשש מעיוותים במעקה בעקבות טבילה באמבט אבץ חם.
במקרים מסוימים יש להתקין מחיצה אשר תבטיח את פרטיות השכנים. כמו כן ניתן להתקין סגירה של תחתית המרפסת למניעת מעבר מים לקומות התחתונות.
במרבית המקרים ניתן להגיע אף לחלקו האחורי של המבנה ע”י מנוף הידראולי או עגורן.
עם זאת, ייתכנו מקרים בהם בשל מרחק מהכביש, כבלי חשמל או הפרעה אחרת, לא ניתן להתקין את המרפסת באופן זה.
במקרים אלו המרפסת מתוכננת באופן פריק ומורכבת בשטח ע”י כננות, פיגומים או אמצעים ייעודיים אחרים.
הדבר תלוי במבנה. לעיתים ניתן לעשות שימוש בפתח הקיים, אולם בד”כ יש צורך לפתוח פתח חדש, להתקין סף שיש וחלון או דלת אלומיניום. ע”פ הצורך ניתן להוסיף נקודות מאור, שקע, נקודת גז וכדומה. באפשרות חברתנו להשלים את העבודות הנ”ל בצמידות להתקנת המרפסת, וכך לקצר את משך זמן העבודה הכולל, ולספק מענה מלא לכל הפרויקט.